Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Metsälammen Varpu "Varpu"

Rotu: Suomenhevonen

Skp: Tamma

Ikä: 7v

Säkä: 155cm

Tausta: Kotoisin Metsälammelta. Kiertänyt jonkun verran talleilla.


Sukupuu

Ei ole


Luonnekuvaus

Yleisesti - Varpu on erittäin sosiaalinen ja nuorehko suokkitamma. Tamma on parhaillaan pitkillä ja kevyillä maastolenkeillä, sekä kärryjen edessä. Joskus innostuessaan saattaa heitellä pukkeja. Laukkapyrähdykset eivät todellakaan ole outo asia tälle tammalle. Vaatii paljon huomiota, vaikkakin saa sitä jo aivan liikaa.

Hoitaessa - Rakastaa harjausta ja nauttii siitä todella paljon. Tamma ei haluaisi nostaa jalkojaan mutta suostuu hetken päästä. Saattaa joskus liikkua hoiaessa mutta ei yleensä. Ei pullistele satulan laitossa eikä nostele päätään suitsien laitossa. Suojat antaa laittaa hyvin jalkoihinsa.

Ratsastaessa - Kokeneemmille ratsastajille. Tamma on useimpien kokeneiden ratsastajien suosikki Metsälammella. Se osaa kulkea hyvin peräänannossa, jos selässä istuu kokenut ratsastaja. Esteille tammalla on myös kapasiteettia. Välillä se tosin lähtee viemään esteen jälkeen, jos sitä ei pidä avuilla jatkuvasti. Tammalla on kisattu esteillä 120cm, mutta kouluratsastuksesta ei ole kisakokemuksia, ainakaan tätä kirjoittaessani. Usekon kyllä, että tamma pärjäisi vaativammissakin luokissa, sillä kotikentällä tammalla pystyy hyvin ratsastamaan Helppo A -tasoisia. Joskus joku erittäin kokenut ratsastaja vääsi piaffea, yllättävän onnistuneesti. Varvulla olisi suositeltavaa käyttää kannuksia. Se osaa olla erittäin temperamenttinen, ja tottuu joihinkin ratsastajiin paremmin kuin toisiin. Tamman luottamus kyllä vaatii työtä, mutta on sen arvoinen!  


Kuvagalleria

Kuvien copyt: Marilla Ekman, Kopiointisivusto Alegre

©2020 Cinnamon - suntuubi.com